Fruit de l'experiència adquirida a l'Aula d'Escriptura, la decisió d'escriure ha estat fàcil. Escriure què? sobre què, perquè? Descartat el gènere de ficció, la primera idea fou escriure un dietari. Després, canvi d'idea. El nom era la cosa: notes, papers, quadern... i... Un quadern, una mirada atenta i reflexiva. Una manera de tractar la notícia, el personatge, la ciutat, el dia a dia, la cultura en les diverses formes: una paraula, una frase, una música, una pel·lícula, un llibre... serien els temes.

Una primera part , però, els textos escrits com a exercicis de classe. No seria just no fer-ho, en definitiva són els que m’han donat peu a escriure.

dissabte, 27 de juny del 2015

ESTÚPID


Un home mira atentament com el seu gos es pixa damunt d'una sàlvia en un jardí públic. Sabut és que els pixats de gos maten algunes plantes, les flors, la gespa... Era una sàlvia magnífica. Roig intens. Preciosa! La cagarada d'un gos la reculls, la llenças a una paperera, te la pots endur a casa, donar-la a un vianant... però la pixarada d'un gos com te la enduus?
Davant la seva impassibilitat li suggereixo que s'emporti la salvia a casa, que la posi al damunt de la taula de la sala d'estar i que la vagi observant.
-Veurà com, de mica en mica, es va pansint i finalment mor-, li he etzibat.
M'ha mirat amb cara d'estúpid. S'ha quedat igual!

(Fet real a la Plaça de Catalunya. Girona.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada