Fruit de l'experiència adquirida a l'Aula d'Escriptura, la decisió d'escriure ha estat fàcil. Escriure què? sobre què, perquè? Descartat el gènere de ficció, la primera idea fou escriure un dietari. Després, canvi d'idea. El nom era la cosa: notes, papers, quadern... i... Un quadern, una mirada atenta i reflexiva. Una manera de tractar la notícia, el personatge, la ciutat, el dia a dia, la cultura en les diverses formes: una paraula, una frase, una música, una pel·lícula, un llibre... serien els temes.

Una primera part , però, els textos escrits com a exercicis de classe. No seria just no fer-ho, en definitiva són els que m’han donat peu a escriure.

dijous, 2 de juliol del 2015

PÀNIC


A en C, li toca, per atzar, el seient B, de la filera 22, del vol que l'ha de dur de Barcelona a... A  casa, abans d'anar a l'aeroport, ja ha començat el seu calvari. Sap que no suporta seure al mig. Els seients són curts. estrets, incòmodes. Això li genera una claustrofòbia terrible. Tot el camí, fins l'aeroport és un patiment.
Quan hi arriba intenta distreure's. Compra una revista, un diari esportiu, compta amb el seu iPad. Creu que amb tot això podrà superar les incomoditats i l'angúnia. Espera a pujar l'últim. Ja a l'interior, es dirigeix cap al seu seient. Sembla que el passatger del costat del passadís, un gegant de l'NBA, amb gorra i tovallola al coll, dorm. Intenta no despertar-lo. Com pot, salta per damunt de les seves cames i s'asseu.
L'avió aixeca el vol. Aconsegueix dormir una bona estona, però de sobte comencen els símptomes: calor, picor, suor, s'ennuega... S'ha d'aixecar, anar al lavabo, beure, estirar les cames... Li demana al veí si el vol deixar passar. El veí no respon. Dorm profundament. L'angunia ja és insuportable. Espera una estona més i li torna a demanar. Cap resposta, continua impassible. Em permet passar?, li pregunta per tercera vegada, ja amb els nervis a punt d'esclatar. Res de res. Amb tot el que ha hagut de passar, que ha estat molt, ja son gairebé a lloc.
De cop apareixen una hostesa i un ajudant de vol. S'apropen al seient del seu vehí. Amb molta cura i un esforç considerable l'aixequen i traslladen el maniquí cap a la porta del darrere.

(Pura ficcó)

1 comentari: